НАВИГАЦИЈА
26 ℃
Умерено облачно
12:12:12
О нама
ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ СПОРТСКИ ЦЕНТАР „НОВИ БЕОГРАД“
 
  • Основано је 28.6.1979. године решењем Скупштине општине Нови Београд као Радна организација за спорт и рекреацију „Нови Београд“.
  • Новом одлуком СО Нови Београд од 16.6.1990. године пререгистрована је у Установу за физичку културу – Центар за спорт и рекреацију „Нови Београд“.
  • Закључком СО Нови Београд од 17.12.1999. године дата је сагласност Установи да се организује као Јавно предузеће Спортски и пословни центар „Нови Београд“.
  • Предузеће је променило назив и шифру делатности 17.6.2009. године.
  • Предузеће се усагласило са Законом о јавним предузећима и као такво постоји на тржишту под називом ЈП Спортски центар „Нови Београд“.
  • Предузеће није директни нити индиректни буџетски корисник, већ се према класификацији Министарства финансија РС налази у категорији „други и остали корисници“. Сходно томе, Предузеће своју пословну активност у највећој мери финансира из сопствених прихода које остварује на тржишту у условима конкуренције.


ЈП СПОРТСКИ ЦЕНТАР „НОВИ БЕОГРАД“ у свом саставу има два спортска објекта и то:

СРЦ „11 АПРИЛ“
Аутопут 2, Нови Београд

Објекат је намењен за такмичења у пливању, ватерполу, стоном тенису, кошарци, одбојци и тенису. Има велику спортску дворану са 300 места за седење, универзалну дворану, три отворена и три затворена базена, као и три отворена тениска терена, фитнес центар, теретану и џакузи-релакс центар.
Од пратећих садржаја има: амбуланту, свлачионице, три ресторана, пословни простор.


ХАЛА СПОРТОВА „РАНКО ЖЕРАВИЦА“
Париске комуне 20, Нови Београд

Поред универзалне дворане капацитета 5.000 места, има теретану и две сале за борилачке вештине. Од пратећих садржаја поседује: амбуланту, свлачионице, ресторан, конференцијску салу.