НАВИГАЦИЈА
12 ℃
Сунчано
12:12:12
Вести
Бесплатни програми у току зимског распуста на базену 11 Април
ДАТУМ: 30.11.2017.
Током зимског распуста београдским ђацима основних и средњих школа су на располагању бесплатни спортски програми у СРЦ „11 Април“

Београдски ђаци основних и средњих школа током зимског распуста неће морати да размишљају како да искористе слободно време, јер Спортски центар „Нови Београд“ у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину организује спортске програме за школарце. И то бесплатно!

Обавезно је да деца која учесвују у програмима већ знају да пливају а вежбама у оквиру ових програма усавршиће се њихове технике пливања.

Време реализације програма 02.02. – 28.02.2018.
 
  • Развој опште моторике у базену
  • Термини: понедељак и петак од 15:00 до 16:0 и среда од 13:00 do 14:00
  • Програм се одвија у средњем унутрашњем базену
  • Намењено ђацима основних и средњих школа
Моторичке вежбе се изводе са или без реквизита у зависности од садржаја задатог елемента. У односу на површину воде, кретања се врше у положају на стомаку и леђима. Садржај задатих елемената је конципиран у односу на узрасну категорију као и тренутни ниво знања полазника програма. Овакве кретње позитивно утичу на развој опште моторике код деце. Вежбе су подељење на кретања у води у хоризонталном положају као и статичке вежбе у вертикалном положају.
 
  • Спортско пливање – кондиционирање са учењем техника пливања
  • Термини: понедељак, среда и петак од 14:00 до 15:00
  • Програм се одвија у средњем унутрашњем базену
  • Намењено ђацима основних школа
Кондиционирање у пливању садржи све четири пливачке дисциплине према техникама пливања. Прилагођен је узрасној категорији дечака и девојчица као и њиховом тренутном нивоу знања. За дечаке, акценат је ставњен на краул и леђној техници. За девојчице, акценат је стављен на прсној и леђној техници. Активност се одвија у целости (пливање целих техника) са могућношћу испуњења одговарајућих норми. Извођење парцијално техника се врши помоћу спортских реквизита.

Секретаријат за спорт и омладину ће вршити поделу ваучера, са којим се остварује право на бесплатне програме.

Детаљније информације о бесплатним програмима могу се добити преко званичног сајта града Београда – www.beograd.rs
Препорука је да се корисници програма упуте на поменути сајт из разлога што најбрже могу доћи до информација које су им неопходне за укључивање у програме за које су највише заинтересовани.