MENU
12 ℃
Sunčano
12:12:12
Vesti
Besplatni programi u toku zimskog raspusta na bazenu 11 April
DATUM: 30.11.2017.
Tokom zimskog raspusta beogradskim đacima osnovnih i srednjih škola su na raspolaganju besplatni sportski programi u SRC „11 April“

Beogradski đaci osnovnih i srednjih škola tokom zimskog raspusta neće morati da razmišljaju kako da iskoriste slobodno vreme, jer Sportski centar „Novi Beograd“ u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu organizuje sportske programe za školarce. I to besplatno!

Obavezno je da deca koja učesvuju u programima već znaju da plivaju a vežbama u okviru ovih programa usavršiće se njihove tehnike plivanja.

Vreme realizacije programa 02.02. – 28.02.2018.
 
  • Razvoj opšte motorike u bazenu
  • Termini: ponedeljak i petak od 15:00 do 16:0 i sreda od 13:00 do 14:00
  • Program se odvija u srednjem unutrašnjem bazenu
  • Namenjeno đacima osnovnih i srednjih škola
Motoričke vežbe se izvode sa ili bez rekvizita u zavisnosti od sadržaja zadatog elementa. U odnosu na površinu vode, kretanja se vrše u položaju na stomaku i leđima. Sadržaj zadatih elemenata je koncipiran u odnosu na uzrasnu kategoriju kao i trenutni nivo znanja polaznika programa. Ovakve kretnje pozitivno utiču na razvoj opšte motorike kod dece. Vežbe su podeljenje na kretanja u vodi u horizontalnom položaju kao i statičke vežbe u vertikalnom položaju.
 
  • Sportsko plivanje – kondicioniranje sa učenjem tehnika plivanja
  • Termini: ponedeljak, sreda i petak od 14:00 do 15:00
  • Program se odvija u srednjem unutrašnjem bazenu
  • Namenjeno đacima osnovnih škola
Kondicioniranje u plivanju sadrži sve četiri plivačke discipline prema tehnikama plivanja. Prilagođen je uzrasnoj kategoriji dečaka i devojčica kao i njihovom trenutnom nivou znanja. Za dečake, akcenat je stavnjen na kraul i leđnoj tehnici. Za devojčice, akcenat je stavljen na prsnoj i leđnoj tehnici. Aktivnost se odvija u celosti (plivanje celih tehnika) sa mogućnošću ispunjenja odgovarajućih normi. Izvođenje parcijalno tehnika se vrši pomoću sportskih rekvizita.

Sekretarijat za sport i omladinu će vršiti podelu vaučera, sa kojim se ostvaruje pravo na besplatne programe.

Detaljnije informacije o besplatnim programima mogu se dobiti preko zvaničnog sajta grada Beograda – www.beograd.rs
Preporuka je da se korisnici programa upute na pomenuti sajt iz razloga što najbrže mogu doći do informacija koje su im neophodne za uključivanje u programe za koje su najviše zainteresovani.